Even voorstellen

Jeroen Breekveldt
In mijn functie van Senior Manager Interim Professionals bij Experis (onderdeel Manpower Group) heb ik vele jaren ervaring opgedaan in het werven en selecteren van potentiële werknemers voor werkgevers en in het aansturen en begeleiden van personen.

Tijdens deze periode heb ik geïnvesteerd in verbreding en verdieping van mijn kennis op het gebied van management en bedrijfskunde, onder andere aan Nyenrode Business Universiteit.

“Ik ben er achter gekomen dat ik het een uitdaging vind om mensen te motiveren, te inspireren en te enthousiasmeren en dat hierin ook een talent van mij verscholen ligt.”

Ik typeer mijzelf daarnaast als intuïtief, doelgericht en praktisch. Mijn werkwijze is persoonlijk en tegelijkertijd gericht op het behalen van resultaten.

Mijn motto luidt: ‘Carpe diem: pluk de dag’

“Het leven is mooi en er is zoveel uit te halen. Maar om te kunnen plukken moet je wel in beweging komen. Mind-Change biedt me de gelegenheid om mijn talenten, kennis en ervaring optimaal te benutten. Met Mind-Change breng ik niet alleen anderen in beweging, maar blijf ik ook zelf in beweging!”

Serge Moesman
Mensen vragen me wel eens: “Hoe ben jij nou in de wereld van de personeelsbemiddeling terecht gekomen?” Logische vraag, mijn weg er naar toe is ook wel een bijzondere denk ik. Mijn jongensdroom was het worden van militair, een groen pak aan, de wereld zien en mijn grenzen verleggen. Ik heb hier na mijn schoolopleiding dan ook invulling aan gegeven en ben aan de slag gegaan bij het Korps Mariniers.

Dat grenzen verleggen is wel gelukt, kan ik je vertellen, ik denk dat ik wel kan stellen dat ik een aantal dingen heb mogen doen in mijn leven, die niet alledaags zijn. Dat heeft me een hoop zelfkennis gegeven, waardoor ik heel goed weet, wie ik ben, wat ik kan en tot hoever ik kan gaan. De wereld zien trouwens ook, ik heb letterlijk allerlei uithoeken en extremen van de aarde gezien en uiteraard ook kennisgemaakt met een diversiteit aan mensen, culturen en gebruiken. De situaties waarin je als militair soms terecht komt, zijn niet altijd even prettig te noemen. En al hoewel ik met een heel goed gevoel terug kan kijken op deze periode in mijn leven, heeft het me een open en objectieve blik op de wereld opgeleverd.

Wat ik me inmiddels wel heb gerealiseerd, is dat een aantal ervaringen uit het verleden, me hebben gemaakt tot wie ik nu ben. Het heeft me objectiviteit, empathie, daadkracht, loyaliteit en mensenkennis gebracht, het geen allemaal eigenschappen zijn die in mijn huidige werk en leven heel goed van pas komen.

De wereld van de personeelsbemiddeling is voor mij, uiteraard een hele ommezwaai geweest, maar het daagt me uit, vraagt weer hele andere zaken van me. Ik doe dit inmiddels al weer heel wat jaren en vind het een heel mooi vak ! De essentie voor mij is, dat ik er van hou met mensen aan de slag te zijn, me in mensen te verdiepen, begrijpen wat ze beweegt en drijft, of dit nu gaat om menselijke of bedrijfsmatige aspecten. Dit vervolgens te vertalen naar een mooie koppeling van behoefte aan talenten en vice versa, geeft enorm veel voldoening.

Die voldoening komt voort uit de grote betekenis die werk inneemt in een mensenleven. Het is voor veel mensen, inclusief mijzelf, ook een soort zingeving in het leven, iets waar je je aan wilt verbinden op emotioneel niveau. Vooral als je dat kunt doen wat je echt leuk vind! Als je in staat bent, om voor mensen hier een mooie, passende invulling aan te geven, dan zijn ze vaak echt heel dankbaar. Daar wordt ik dus ook echt blij van!

Saskia Breekveldt
Mijn naam is Saskia Breekveldt en werkzaam binnen Mind Change als Office-medewerker. In mijn functie van Office-medewerker ben ik op onder andere verantwoordelijk voor de financiële administratie en voor het opstellen van nieuwe contracten. Daarnaast ondersteun ik in diverse werkzaamheden. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het voor mij leuk, afwisselend en uitdagend!

In de afgelopen 17 jaar heb ik ruime ervaring opgedaan in administratieve functies, waarbij vooral het contact met klanten en debiteuren centraal stond. Ik heb eerst 6 jaar bij een telecombedrijf gewerkt en daarna ben ik 11 jaar werkzaam geweest in de incassowereld. Deze ervaringen kan ik goed gebruiken in mijn huidige werk.

We hebben een ontzettend leuk, warm & hecht team met een open communicatie. De kracht die een ieder uitstraalt, de overtuiging maar ook de warmte en de sfeer ervaar ik als een groot pluspunt. We hebben met elkaar een doel en hier gaan we voor. Je helpt en ondersteunt elkaar en bent samen bezig om nog beter te worden. Binnen dit bedrijf hoef je niet anders te doen, maar mag je gewoon jezelf zijn. Ik was dan ook direct op mijn gemak tussen mijn collega’s. Je wordt gewaardeerd in alles wat je doet. Daarnaast wordt persoonlijke groei en ontwikkeling gestimuleerd binnen Mind Change.

Nelleke Hof
Door ruim tien jaar ervaring in de detachering ben ik mezelf ervan bewust dat JEZELF voorstellen meestal het moeilijkste is van een sollicitatie. Wie ben je? Wat kan je? Waar wil je heen? Maar de belangrijkste vraag vind ik altijd: Waar word jij GELUKKIG van?

De uitkomst van deze vraag is voor iedereen verschillend. De één wordt gelukkig van meer salaris, de ander van een leaseauto en weer een ander van een nieuwe uitdaging. Door hier goed naar te luisteren en gehoor aan te geven kan ik de ideale match maken. Echter is dit niet het belangrijkste! De vraag “Waar word jij GELUKKIG van?” geeft een concreet antwoord, maar vooral het doel is van belang. Werk is één ding, maar privé is in mijn ogen het belang én het belangrijkst! Als je vol energie naar je werk gaat, je werk je energie geeft, kom je energievol thuis. Alles wat er achter je eigen voordeur gebeurt is in mijn ogen het belangrijkst. Een goede balans!

Mijn doel in kennismakingsgesprekken is dan ook dit belang samen te onderzoeken. Op basis van gelijkwaardigheid en enorme interesse in de persoon die tegenover mij zit. Mijn werk is met mensen en mensen staan hierin centraal. Daarom geeft mijn werk mij energie en kom ik energievol thuis!

Ikzelf word gelukkig van mijn twee dochters en mijn man. Ik vind het heerlijk om samen met hen de natuur op te zoeken en lange wandelingen te maken met een GPS. We zoeken dan “schatten” met geocaching en zien iedere keer weer een nieuw mooi stukje van Nederland met als beloning een heerlijke picknick of een warm glas chocolademelk bij een plaatselijk restaurantje. Ook ben ik vaak creatief bezig in mijn vrije tijd. Beide zorgen voor een goede balans en dat het achter mijn voordeur goed gaat!

Nelleke Eijsenga
Oorspronkelijk heb ik een rechtenachtergrond, dus hoe ik dan in de arbeidsbemiddeling ben terecht gekomen!? Door mijn eerdere werkervaring, ben ik erachter gekomen wat ik wel en vooral ook niet wil. Onder andere het “iets kunnen betekenen voor een ander”, verbindingen leggen en mensen met elkaar in contact brengen, is wat me energie geeft en waar ik voldoening uit haal. Daarnaast kan ik moeilijk stil zitten. Vandaar ook in mijn geval de switch naar dit werkveld.

Dit “iets kunnen betekenen voor een ander” komt terug richting kandidaten, klanten en collega’s. Het klinkt misschien wat klef, maar ik ben oprecht geïnteresseerd in degene die tegenover me zit. Dit komt ook mede door mijn aangeboren nieuwsgierigheid en de nerd, die stiekem in mij schuilt: ik wil altijd overal alles van weten! Daarnaast ben ik een streber, die altijd het beste resultaat wil…dus ook voor jou!

Bij Mind Change voelde ik dan ook direct een klik, omdat het persoonlijke aspect hier juist centraal staat. De persoon achter het CV leren kennen: weten waarvoor diegene het bed uitkomt of welke aspecten maken dat hij/zij een topdag heeft. “Een goed gesprek begint met luisteren”

Ook thuis kan ik maar moeilijk stil zitten en zal ik niet gauw een hele dag Netflixend in bed doorbrengen. Dingen doen, erop uit gaan: naar een museum, concerten bezoeken, de racefiets op, strandwandelingen, leuke eettentjes bezoeken, koken/eten met een goed gezelschap…mijn weekend staat er bijna altijd vol mee. Daarin spelen mijn partner, familie en vrienden natuurlijk ook een heel belangrijke rol!