Trainingen:

Mind-Change biedt maatwerk oplossingen in trainingen. Werkend van uit drie specialisaties:
– Sales
– (Persoonlijk) leiderschap
– Teambuilding.

Iedere ontwikkeling, of dit nu bedrijfsmatig, op team niveau of individueel niveau is, vereist een eigen aanpak.  Waarom?  Omdat aan het einde van het trainingsproces u en/of uw team een resultaat willen ervaren. “Het resultaat “ uit zich in een ervaring, gevoel of bereikt doel, graag zo concreet mogelijk. Wij kiezen er dan ook voor om dit resultaat op voorhand met u inzichtelijk te maken. Zodoende zijn verwachtingen voor een ieder scherp en de ontwikkelingen en resultaten goed meetbaar.

Vanuit deze overtuiging kiezen we ervoor, om samen een oriënterend gesprek te voeren en op basis van dit gesprek te bepalen of Mind-Change de passende oplossing kan bieden.

Leeft u met bijvoorbeeld vragen als:
Hoe verhoog ik mijn omzet ?
Hoe laat ik mijn team effectiever samenwerken ?
Hoe aquireer ik ?
Hoe verhoog ik mijn beïnvloedend vermogen ?
Of wilt u, u zelf, uw team of een (toekomstig) werknemer, laten profileren middels een competentie en karakter-assessment ?

Neemt u dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Mind Change maakt voor haar trainingen vaak gebruik van DISC als basis voor een persoonsprofielanalyse, om daar vandaan op individuele of teambasis een maatwerk training of coachingsessie te realiseren. Uiteraard zijn wij hier voor gecertificeerd.

Persoonlijke Stijl Analyse DISC:
Deze analyse (die oorspronkelijk bedacht is door de Amerikaan William Marston, maar inmiddels is omgezet naar de Nederlandse taal en culturele maatstaven) geeft inzicht in uzelf, maar ook in anderen: hoe doet u de dingen? DISC staat voor vier gedragsstijlen: Dominant, Interactief, Stabiel, Consciëntieus.
• Hoe communiceert u?
• Hoe gedraagt u zich van nature?
• Hoe gaat u om met situaties onder druk?
• Hoe reageert u onbewust op situaties?
• Hoe werken bovenstaande vragen voor de ander?
• Hoe werkt dat in een team?
Uiteraard zijn er meerdere vragen te bedenken en beantwoorden van uit DISC, afhankelijk van de behoefte. Aan de hand van bovenstaande vragen, kan uiteraard, gekeken worden naar de dynamiek binnen een team, of er effectief wordt omgegaan met talenten en communicatiestijlen, wat voor “profiel” het beste zou passen in een bepaalde functie, etc. etc. Naast het basisprofiel, dat vooral gericht is op communicatiestijlen, is het ook mogelijk om een commercieel profiel en een (normen &) waardenprofiel te maken en hiermee te trainen.