Social Responsibility Event wederom een groot succes!!


Vrijdag 14 juni organiseerde Mind-Change voor de tweede keer het Social Responsability Event. De weergoden waren ons zeer goed gezind: daar waar het ‘s ochtends nog met bakken uit de hemel kwam, was er ‘s middags een strak blauwe hemel en een zeer aangenaam zonnetje!

Dit jaar gaven Heijmans, SPIE, HelloFlex People, Gemeente Rotterdam, Breijer, CroonWolter en Dros, van Dorp, Advance en natuurlijk Mind-Change team 1 en 2 zelf acte de presence! Ieder team streed voor het eigen, dit jaar zeer persoonlijk, gekozen goede doel.

Er werd begonnen in twee pools. Uiteindelijk werden via twee kruisfinales (wellicht een klein beetje ongemakkelijk als organiserende partij, maar niet minder verdiend ;-)) de mannen van Mind-Change team 1 de winnaar van het toernooi, op de voet gevolgd door nummer 2: Het Mind-Change 2 team en nummer 3: Van Dorp. Daarnaast was er dit jaar een loterij (uiteraard ook voor het goede doel), waarbij een aantal mooie prijzen te winnen waren, onder andere een gesigneerd Nederlands Elftal voetbalshirt van Giovanni van Bronkhorst. De opbrengst van de loterij ging naar het door Breijer gekozen goede doel. Bij het uitreiken van de cheques nodigde Jeroen Breekveldt de winnaars uit om iets te vertellen over de gekozen goede doelen, die dit jaar heel persoonlijk en dichtbij waren:

Breijer speelde voor de Dravet-stichting (https://www.dravetsyndroom.eu). Het 6,5 jarig zoontje van de teamcaptain heeft deze vorm van epilepsie, een vorm van epilepsie waar op dit moment geen medicatie voor is en nog veel meer onderzoek nodig is.

Van Dorp doneerde de opbrengst van hun deelname aan Stichting Bio Vakantiepark: een vakantiepark in Nederland waar gezinnen met een gehandicapt kind betaalbaar vakantie kunnen vieren in een aangepaste vakantiebungalow met de juiste voorzieningen (https://www.stichtingbio.nl).

Het team van Mind-Change 2 speelde voor het Ronald MacDonald Huis. Eén van de spelers van dit team is 8 maanden geleden in aanraking gekomen met het Ronald MacDonald Huis (https://www.kinderfonds.nl) en heeft zelf ondervonden wat voor ongelooflijk goed werk deze organisatie doet.

Het Mind-Change team speelde voor Sarcomen onderzoek (https://www.hdkt.nl). Bij Sanne, het zusje van Mind-Changer Elly, is 2 jaar geleden een vorm van kanker geconstateerd die niet te genezen en zeer agressief is: Synoviaal Sarcoma. Alle behandelingen die gedaan worden, zijn puur gericht op levensverlenging. Net als bij de Dravet-stichting zijn middelen om onderzoek te kunnen doen zeer welkom, zodat op een dag genezing wellicht wel mogelijk is. Overigens fantastisch dat Sanne erbij kon zijn om het team aan te moedigen!

Al met al is een kleine € 7.000,- opgehaald en verdeeld over de gekozen goede doelen!!

Na de geleverde inspanning was het uiteraard tijd voor de ontspanning en werd er goed gezorgd voor de interne mens. Door de aanwezigheid van de NFGD (Nederlandse Film & Geluidsdienst) is alles uiteraard ook vastgelegd. De foto’s en opnames zullen binnenkort verschijnen op onze site en toegestuurd worden aan de deelnemers.

Al met al was het wederom een zeer geslaagde middag / avond, die zeker ook weer een vervolg krijgt volgend jaar. De combinatie tussen sportiviteit, gezelligheid en de heel persoonlijke verhalen zorgden voor een lach en een traan en een moment van bezinning.

Wij willen graag onze vrijwilligers, sponsoren ( Fortium, Sikkens, Leaselinq, Print4ever, HBRM, WLF Techniek, MN Projectbegeleiding, Techers, Mountain Installatietechniek, JJ Donuts, Heemskerk Bloemisten, Foton en vv KSDMarine) en de deelnemende teams hartelijk danken voor de aanwezigheid en deelname!! Wij vonden het geweldig om samen met jullie, op deze manier iets moois terug te kunnen doen voor de maatschappij.