Referenties

 

Bemiddeling

Marc Speijer, Directeur, Van Galen Klimaattechniek:

Ik ken Serge & Jeroen al enkele jaren en heb de samenwerking en betrokkenheid van hen altijd als zeer prettig en professioneel ervaren. De ervaringen zijn zeer positief: erg betrokken, prettig in omgang en professioneel. Ze bieden uitsluitend kandidaten aan die volledig passen bij het wervingsprofiel. Daarnaast kijkt Mind Change verder dan de behoefte op korte termijn. Mind-Change heeft een groot netwerk van specialisten en dat stelt ze in staat ook interessante kandidaten aan te bieden, zonder dat er concreet een vraag aan ten grondslag ligt.

Daan van Ovost, Projectmanager, Erasmus Medisch Centrum:

Ik ben via een relatie in contact gekomen met Mind-Change, om van gedachte te wisselen over een mogelijk interessante functie voor mij. Na eerst een kort telefonisch contact, hebben wij een afspraak gemaakt om nader kennis te maken en zaken concreet te bespreken. Al snel bleek het om een voor mij zeer interessante functie te gaan en ik heb daarom besloten, gesprekken met de beoogde nieuwe werkgever aan te gaan. Ik ben zowel tijdens de eerste ontmoeting als ook daarna ook goed voorbereid op deze gesprekken, waarbij ik ook middels een kort rollenspel, getest en voorbereid werd.

Het eerste gesprek liep zo voortvarend , dat ik direct een dag later voor een tweede gesprek werd uitgenodigd, met ook nog eens een heel positief eindresultaat. Ik werd aangenomen, waarbij ik dit ook heel graag wilde uiteraard. En dit alles, in een tijdsbestek van anderhalve week.

Ik ben via Mind- Change, direct in dienst getreden bij mijn nieuwe, huidige werkgever (Erasmus MC en heb hierna nog een aantal maal contact gehad met Mind-Change wat ik als zeer prettig heb ervaren, net zoals de gehele bemiddelingsprocedure eigenlijk. De contacten verliepen soepel en met korte lijnen, omdat Mind-Change zich ook goed verdiept had in de werkgever, met als gevolg een goede voorbereiding en een perfecte job!

Edwin Verspui, Vestigingsleider, Feenstra:

Via een oud collega kreeg ik de gegevens van Mind-Change door, ik was namelijk op zoek naar een nieuwe job. Mijn oud collega gaf al aan dat zij zeer betrouwbaar en proffesioneel waren en tijdens ons eerste kennismakingsgesprek bleek dit ook zeker zo te zijn. We hadden een zeer prettig en open gesprek, ze waren zeer eerlijk, duidelijk en het gesprek was ongedwongen. Aangezien ze een zeer groot netwerk hebben kwam hij al snel met een vacature die hij via een oud collega ontvangen had. Op deze manier ben ik zodoende aan mijn huidige baan als vestigings manager bij Feenstra Isolatie in Den Bosch terecht gekomen.

Marcel Flandrijn, Kostendeskundige W, Heijmans Utiliteit:

Na ontslag ten gevolge van een reorganisatie bij mijn vorige werkgever heeft Mind-change mij uitstekend geholpen aan een nieuwe baan. Bij het intake gesprek, wordt er echt naar je geluisterd. Naar wat je ambities zijn, naar wat je kunt en wat je zou willen doen. Maar er wordt je ook verteld wat realistisch is en wat ik zou kunnen verwachten in de huidige arbeidsmarkt.

Positief vind ik ook dat, voorafgaand aan een sollicitatiegesprek bij de klant, je wordt voorbereid voor het gesprek. Zij kennen degene met wie je het gesprek zal voeren en weten exact wat de functie inhoudt. Tijdens de gesprekken blijven zij bij het gesprek aanwezig en kunnen je indien nodig bijstaan of zaken extra toelichten. Na een gesprek krijg je ook feedback op het gesprek zodat je dit kunt meenemen naar een volgend gesprek.

Ook is Mind-change erg oplossingsgericht. Bijvoorbeeld; ik kon in de sollicitatie-periode door een blessure tijdelijk niet autorijden. Zij hebben mij toen als “privé chauffeur” naar de diverse gesprekken gebracht. Mind-change is een bemiddelaar die met jou meedenkt, jouw belang niet uit het oog verliest en voor jou klaar staat als jij ze nodig hebt.

Peter Jonker, Hoofd Werkvoorbereiding, BAM Techniek:

Ik ken Jeroen en Serge al jaren en ik heb altijd contact met ze gehouden omdat ze eerlijk en correct zijn geweest m.b.t. het aanbieden van kandidaten. Bij hen ging het niet alleen maar om het detacheren van mensen, maar ook om het bouwen aan een relatie gericht op een langdurige samenwerking. Ik heb positieve ervaring met Mind-Change mede omdat ze met beide benen op de grond staan en recht door zee zijn. Ze onderscheiden zich omdat ze kijken naar de mens zowel bij detachering als werving & selectie. Zij zijn instaat om op korte termijn een juiste invulling te geven aan vacatures door continue een terugkoppeling te geven over de status en kandidaten die zij in hun netwerk hebben .

Peter Regli, Regli Bouwmanagement:

Maaike was keurig op tijd op de afgesproken locatie en ik heb een uiterst aangenaam en ontspannen gesprek gevoerd. We hebben uitvoerig gesproken met elkaar en er is ruim de tijd genomen om kennis te maken. Als eerste heeft Maaike duidelijk uitgelegd waar Mind Change en zij zelf voor staat. Vervolgens hebben we gesproken over mijn persoonlijke kwaliteiten en drijfveren en is er een duidelijk beeld ontstaan of er een wederzijdse “klik” is voor samenwerking. Het was prettig te constateren dat er inderdaad een gemene deler is in wat ons drijft in het werk en in het leven. De oprechte belangstelling van Maaike in mij als persoon maakte het gesprek openhartig en persoonlijk. Dit was voor mij het grote verschil met andere kennismaking gesprekken met detachering- of intermediair bureaus. Het was geen puur zakelijk gesprek, maar toch is voor beide duidelijk geworden of we in de toekomst zaken met elkaar willen en kunnen doen. Bedankt voor de prettige kennismaking.

Landre Plomp, Sr. werkvoorbereider E (Hoogspanning), SPIE Infra:

Mind Change opereert als kleine organisatie in hetzelfde speelveld als de grote detacheringsbureau’s en is daarin onderscheidend.

De mensen van Mind Change zijn overtuigend, ervaren in hun vak en maken gebruik van een heel breed netwerk. Door hun gedegen aanpak en persoonlijke benadering onderscheiden zij zich van de grote bureaus. Bij de intake werden in een ontspannen gesprek een zo goed mogelijk beeld gevormd van mijn persoonlijkheid, mijn competenties en de wensen van mij als kandidaat. Hun visie, “wie is de persoon achter een cv”, maakte voor mij duidelijk het onderscheid. Ze kijken verder dan alleen een cv, ze beoordelen ook of de persoon en een bedrijf met elkaar matchen. Er werd met mij inhoudelijk naar het functieprofiel gekeken en er werd samen beoordeeld of een voordracht bij de opdrachtgever gefundeerd zou zijn. Om samen op deze manier naar een functieprofiel te kijken, werkte heel positief op mij. In een open discussie wordt elke eis in overweging genomen en bepaald of dit wel of niet geen match is en wat dus de mogelijkheden en verwachtingen kunnen zijn.

Jessica Berben, Lead Engineer W, Imtech Building Services:

Ik heb Mind Change leren kennen eind 2013 en wat ik als zeer positief heb ervaren is dat zij de tijd namen om zichzelf voor te stellen en vervolgens uitgebreid in te gaan op welke dingen ik zocht, in een breder perspectief. Zoals wat ik verwacht van een werkomgeving, qua sfeer op het werk, het soort organisatie dat mij aanspreekt, het soort werk dat ik leuk vind en waar ik, qua ambitie naar toe wil op termijn. Ik heb al eerder in mijn carrière voor detacheringsbureaus gewerkt en waar Mind-Change in aanpak, echt in verschilt, is de moeite die ze doen om echt de juiste persoon op de juiste plaats te krijgen, kortom het verder kijken dan enkel cv en profiel matchen. Bij mijn eerste gesprek bij Imtech ging Mind-Change mee, maar eigenlijk ben ik er geen fan van, om iemand bij een sollicitatiegesprek te hebben. Ik ben iemand die het graag zelf wil doen. Echter, Mind-Change erbij was een aanwinst, ik had de ruimte om zelf te antwoorden en vragen te stellen en ze bleken de klant goed te kennen en dat gaf een relaxte sfeer.

Over de dienstverlening, kan ik zeggen dat ze goed bereikbaar zijn, ze mailen of bellen altijd snel terug, zelfs in vakantie periodes. Ze willen het duidelijk goed doen en dat is prettig om mee samen te werken. Het is een bedrijf met een visie en wat ik als gedetacheerde daar van gemerkt heb, is hun klant- en kandidaat vriendelijkheid, nu ik hier al een tijdje werk heb ik nog geregeld contact, ze komen regelmatig langs hier op kantoor waar ik zit om even te vragen hoe het gaat.

Training & Coaching

Marcel Henebiens, Accountmanager bij Unacle BV, n.a.v. een salestraining:

“Met deze training wilde ik de effectiviteit van mijn verkoopgesprekken verbeteren. Bovendien was ik na acht jaar accountmanagement benieuwd naar waar ik stond. Om te bepalen wat verbeterd kon worden hebben we samen alle stappen van een verkoopgesprek tot en met de afronding ervan, doorgenomen. Ik heb geleerd dat het handig is om aan de hand van een agenda een gesprek in te gaan, zodat je in een gesprek leading bent. Daarnaast heb ik geleerd om de zakelijke start van het gesprek te vervangen door een persoonlijker aanpak met als doel ook een klik te krijgen op persoonlijk vlak, zodat je hier altijd op kunt terugvallen. De 1 op 1 training met Jeroen heb ik als zeer prettig ervaren, door zijn ervaring en kijk op een verkoopgesprek weet je dat het in de praktijk echt werkt en blijft het niet alleen theoretisch.”

Roxanne Leclerq, Operations Manager bij Schlumberger, n.a.v. een outplacement traject:

I have recently been though an outplacement program in French and English with Mind Change, and I can sincerely say that the work we have done together is the main reason I got my new job. Their in depth knowledge of recruitment technics and human psychology helped me understand who I was as a person, a manager, an employee and most importantly, what I was looking for. He gave me the self-confidence I needed, after working for 15 years for the same company, to go through successful job interviews. I truly believe that Mind Change did an amazing job with me and I would recommend them to anyone looking for professionalism and expertise to find their dream job or a career change.